Blog

Wordle sobre la Llengua Catalana

El popular joc de Wordle ja es pot jugar en diversos idiomes, inclòs el català.
En adaptar-lo al català, el creador del joc, Gerard López, elimina qualsevol confusió sobre com jugar Wordgle en aquesta llengua. Els que s’enfronten al repte de paraules de cinc lletres cada matí van dir a Twitter que aquesta versió podria ser una de les més difícils fins ara.
Les regles de Wordle
1. La qüestió és endevinar la paraula amagada. En primer lloc, heu d’introduir una paraula que consta del nombre de lletres seleccionat a la primera línia. La paraula oculta ha de ser una paraula real.
2. Premeu la tecla Intro al teclat virtual després d’escriure la paraula. Ara observeu el color utilitzat per accentuar les lletres.
3. No hi haurà cap lletra a la paraula oculta si la lletra és grisa i no està ressaltada en color. La lletra que es troba a la paraula oculta però que es troba en una cel·la diferent es ressalta en groc. La lletra es troba a la paraula secreta d’aquesta cel·la si està ressaltada en verd.
4. Tingueu en compte que les lletres d’una paraula poden aparèixer una o més; per exemple, si una lletra està ressaltada en groc o verd, pot aparèixer una o més vegades a la paraula.
5. A la segona línia, escriviu la paraula següent i premeu Intro. Recordar els detalls sobre les lletres i la seva ubicació des de la primera ronda us ajudarà a fer-ho.
6. Escriu paraules a les línies següents fins a descobrir la paraula secreta. Comparteix el joc amb els teus amics després d’haver-lo acabat. El més important és que pots jugar tantes vegades com vulguis.

Puc fer el meu propi joc de Wordle
Sí, podeu crear les vostres pròpies paraules de Wordle i compartir-les amb els vostres amics. Podeu triar una paraula i demanar a la gent que l’endevinin mitjançant l’aplicació “Custom Wordle”.